Sonett Olivový prací gel na vlnu a hedvábí Sensitive 1L

Akce
Značka: Sonett
186 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Cenný za studena lisovaný  bio olivový olej je v tomto bezparfemovaném, pro citlivou pokožku vhodném pracím prostředku citlivě zpracován na mýdlo, které které má vynikající čisticí, ošetřující a následně promašťující účinky na textilie z vlny a hedvábí. 

oekologos

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rady pro alergiky

  • Čistě rostlinné povrchově aktivní látky
  • Bez petrochemických přísad
  • Bez parfémů, barviv, komplexotvorných látek
  • Bez konzervantů
  • Bez enzymů, bez genetického inženýrství
  • 100% biologicky odbouratelné
  • S mýdlem z čistého organického olivového oleje

 

Specifikace produktu:

Cenný lisovaný olivový olej je zpracován na mýdlo v bezparfemovaném olivovém detergentu Sonett sensitive, který má vynikající čisticí, pečující a zvlhčující vlastnosti pro textilie vyrobené z vlny a hedvábí. Pomocí cukerné povrchově aktivní látky vzniká jemný mycí prostředek na mýdlové bázi, se kterým se snadno manipuluje i s tvrdou vodou a zachovává si všechny pozitivní vlastnosti mýdlového saponátu. Olivový olej a řepkový olej / slunečnicový olej jsou 100% organicky pěstované.

 

Použití:

Pro jemné prádlo, vlnu a hedvábí do 40 °C; v pračce a pro ruční praní.

Vložte do přihrádky na prací prostředek v myčce. Nestříkejte koncentrát pracího prostředku na suché prádlo. Citlivé tkaniny by v důsledku toho mohly změnit barvu.

Dávkování v pračce na 4,5 kg
Rozsah tvrdosti měkký + střední: 60 ml
Rozsah tvrdosti tvrdý: 90 ml

 

1 litr olivového pracího prostředku Sonett na vlnu a hedvábí citlivé vystačí na 17 praní v rozsahu měkké a střední tvrdosti s náplní cca 2,5 kg.

 

Doporučení:

Do přihrádky na aviváž vložte prací prostředek Sonett: 40 ml na jedno praní. Osvěžuje citlivé barvy, pomáhá lépe vymáchat zbytky pracího prostředku a vyhlazuje vlákna.

 

 

Ruční mytí:

Do tekoucí vody nalijte 15–30 ml na cca 5 litrů vody, poté do ní vložte prádlo. Jen se jemně pohybujte. Přizpůsobte oplachovou vodu teplotě mycí vody, abyste předešli teplotním šokům.

 

Původ a vlastnosti složek:

Olivové mýdlo: Plody pocházejí ze staletých olivových hájů ve středomořské oblasti Itálie, Španělska a Řecka, ze kterých se olivový olej získává v kontrolované bio kvalitě pomocí mechanických procesů, jako je lisování a odstřeďování. Zmýdelněný hydroxidem draselným tvoří hlavní složku Sonett's olivového pracího prostředku na vlnu a hedvábí. Olivový olej je nejlepší olejová surovina pro jemné, zvlhčující mýdlo. Jeho vyvážené složení mastných kyselin, jeho hojivý, vyrovnávací účinek na srdce a krevní oběh a pozoruhodný vývoj olivové rostliny každých 7 let ukazují zvláštní blízkost a vztah tohoto oleje k člověku.

Mýdlo z řepkového oleje / mýdlo ze slunečnicového oleje: rostlinný olej zmýdelněný hydroxidem draselným posiluje mycí sílu. Řepka, len a slunečnice jsou jedny z mála olejnin, které se v našem mírném středoevropském klimatu pěstují pro výrobu oleje, rovněž v kontrolované bio kvalitě. Ethanol se vyrábí fermentací škrobnatých rostlin, jako je kukuřice a brambory. Etanol pomáhá udržet mýdlo tekuté a zároveň zlepšuje schopnost detergentu rozpouštět mastnotu.

Cukrová povrchově aktivní látka: Surovinou pro použitou cukrovou povrchově aktivní látku jsou cukr, škrob a kokosový tuk. Podíl cukerné povrchově aktivní látky je přizpůsoben obsahu mýdla v pracím prostředku, takže slouží k udržení vápenatého mýdla, které se tvoří v tvrdé vodě, v suspenzi a k ​​zabránění jeho usazování na prádle.

 

Biodegradace:

Mýdlo vyrobené z rostlinných olejů má vynikající vlastnost, že se ihned po použití spojí s vápnem, které je vždy přítomno v odpadní vodě, a vytvoří vápenné mýdlo. Výsledkem je, že povrchově aktivní účinek, který napadá vodní organismy, je neutralizován (primární degradace) během několika hodin. Vápenné mýdlo je pak 100% rozloženo mikroorganismy na oxid uhličitý a vodu (sekundární rozklad). Etanol je nekonečně mísitelný s vodou a během několika hodin se znovu začlení do přirozeného koloběhu. Při výrobě cukerných povrchově aktivních látek jsou z rostlinných surovin extrahovány části škrobu, cukru a tuku, ale jejich přirozená struktura je plně zachována. Pro mikroorganismy je tedy relativně snadné rychle a úplně rozložit tyto povrchově aktivní látky na 100 %.

 

Prohlášení o produktu:

Mýdlo z olivového oleje, z kontrolovaného ekologického pěstování / biodynamického pěstování 15-30%

Cukrová povrchově aktivní látka 5–15 %

Mýdlo vyrobené z řepkového oleje / slunečnicového oleje

z kontrolovaného ekologického pěstování 1–5 %

Rostlinný alkohol (etanol) 1-5%

Citrát <1 %
vody, zvířený na 100 %

 

Technická specifikace:

Hustota: (20 °C) přibližně 1,017 g / cm³

Hodnota pH: (20 °C, 5 g / l H2O) přibližně 8,5-9,5

Při teplotách pod 10°C se produkt mění a trochu ztuhne a zakalí, což v teple opět zmizí, v případě potřeby jemným protřepáním. Skladujte pokud možno při teplotě 10 až 25 °C. 

Držte mimo dosah dětí.

 

Certifikace:

NCP (Nature Care Product)

CSE (Certified Sustainable Economics)

Vegan Society

 

Složení (INCI):

Aqua, Draselné mýdlo *, Alkylpolyglukosid C8 – C16 (kokosový glukosid), Alkohol, Citrát sodný/draselný

*produkt ekologického zemědělství

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Prací gel
Hmotnost: 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: